PONUDBA

 

PREDJEDI

Hladna predjed:
- kmečki narezek iz domačih suhih mesnin z zaseko in hrenom
- divjačinska pašteta

 

JUHE

- goveja juha
- gobova juha
- zelenjavna kremna juha

 

GLAVNE JEDI

Nudimo pester izbor mesnih jedi iz divjačine, jagnjetine,
svinjine, teletine in perutnine, kot npr.:
- pečenica
- svinjska rebra
- nadevana svinjska ribica
- dušena prešpikana
divjačina
- telečja rolada
- svinjska pečenka
- pečen in ocvrti piščanec
- prešpikana pečena divjačina
- pečena jagnjetina

 

Jedi na žlico:

- golaž (divjačinski, goveji,
krompirjev)
- pasulj s prekajenim mesom
- vampi
- hišna obara z jagnjetino

 

Ribje jedi:

- zlatovščica na več načinov
(na žaru, ocvrta, po hišno)

 

PRILOGE

- pražen krompir
- pečen krompir
- različne rižote
- žganci
- zelenjava na maslu
- skutini štruklji, skutini štruklji s čemažem,
ajdovi štruklji z orehi
- ajdova kaša z gobami
- dušeno kislo / sladko zelje
- gorenjska prata (kruhova rezina)
- zelenjavna gibanica

 

SOLATE

- sezonska mešana solata

 

SLADICE

- prekmurska gibanica
- strnjenka z gozdnimi sadeži
- sirov / jabočni zavitek
- sadna kupa
- ajdovi štruklji z orehi

 

Predstavili bi primer treh izbranih menijev:

 

1. Kmečka pojedina za dve osebi

Pečenica, svinjska rebra, nadevana svinjska ribica, dušeno kislo zelje, ajdovi žganci, gorenjska prata (kruhova rezina)


2. Hišna plošča za dve osebi

Dušena prešpikana divjačina, telečja rolada, pečena jagnjetina z zelenjavo, skutini štruklji s čemažem, ajdova kaša z gobami


3. Primer menija za skupine

- Hladna začetna jed: domači kmečki narezek
- Goveja ali zelenjevna kremna juha
- Svinjska pečenka
- Telečja rolada
- Jagnjetina z zelenjavo
- Ocvrti piščanec
- Prešpikana pečena divjačina
- Priloge: pražen krompir, skutini štruklji, kruhove rezine,
zelenjavni riž, zelenjavna gibanica, dušeno kislo in
sladko zelje, ajdova kaša z gobami
- Mešana solata
- Sladice: prekmurska gibanica, sirov ali jabolčni zavitek,
ajdovi štruklji z orehi

 

Meni za skupine je sestavljen iz začetne jedi, juhe, treh vrst mesa, treh vrst prilog, solate in ene sladice, ki jo izberete po vaši želji. Vse glavne jedi so toplo servirane v črni kuhinji, kjer si vsak posameznik naloži krožnik s pripravljenimi dobrotami. Zraven postrežemo sveže pečen kruh iz krušne peči.

 

Pijače

Od pijač ponujamo izbor odprtih suhih in polsuhih vin slovenskega geografskega porekla ter za začetni aperitiv nekaj domačih žganih pijač in likerjev (domače žganje "šnops", zeliščni liker "rožce", medeni liker "ta strden", borovničev liker, limonin liker in orehovec).
Od piva priporočamo priznano znamko Hirter.